Waar moet ik op letten bij het kopen van tuinmeubelen?

Voordat je op pad gaat om tuinmeubelen te kopen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt. In dit artikel gaan we verder dan de overduidelijke prijs / kwaliteit verhouding. We geven een aantal tips waardoor jij deze zomer kan genieten van de perfecte tuinset!

1. Afmetingen.

Uiteraard is het belangrijk om de beschikbare ruimte vooraf op te meten. Een loungeset  heeft nauwelijks meer ruimtemarge nodig dan de set breed is. Reken bij een tuintafel wel altijd minimaal 75 centimeter extra ruimtemarge. Zo bent u er zeker van dat u comfortabel plaats kunt nemen aan uw nieuwe tuintafel!

2. Toepassing

Diningsets hebben vaak een hogere zit zodat je makkelijk plaats kunt nemen aan tafel. Loungesets zijn ontworpen om jou en je gasten het comfort te bieden waar je naar verlangt.

Uiteraard kun je het beste van 2 werelden combineren door te kiezen voor verstelbare tuinmeubelen. Deze hebben een hydrolisch verstelbare rugleuning waardoor je na de heerlijke barbecue lekker achterover kunt gaan zitten.

Tuinstoel Castle in neder land
Welk materiaal is het beste voor een tuinset?

3. Materiaal

Er zijn tuinmeubelen met verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan; Wicker, hout, aluminium, touw en roest vrij staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Welk materiaal er gebruikt is bij uw tuinmeubelen en uiteraard de kwaliteit daarvan bepaalt de verwachte levensduur van uw tuinset. Om u alles te leren over de gebruikte materialen leest u onze blog ‘materialen‘.

4. Prijs / kwaliteit

De kwaliteit van het gebruikte materiaal bepaalt grotendeels de prijs van uw tuinset. Budgetknallers bieden u tuinsets tegen de laagste prijs. Dit gaat helaas wel vaak ten koste van de kwaliteit. Controleer daarom altijd of er zich geen haarscheurtjes bevinden in het frame van uw meubel. Ook het vlechtwerk van uw wicker dient bij gebruik in optimale conditie te zijn.

Globe Swing Chair in Nederland

Heeft u na het lezen van dit artikel over de aanschaf van tuinmeubelen nog vragen? Wij staan u graag te woord over ons, onze artikelen, onze garantie en manier van leveren. Niem hiervoor contact met ons op via het contactformulier!