Welk materiaal is het beste voor een tuinset?

Een tuinset of loungeset is vaak een grote aankoop. Het is daarom verstandig om vooraf goed uit te zoeken welk materiaal het best voor u geschikt is. De kwaliteit van je tuinset word namelijk bepaald door de kwaliteit van het materiaal. Om je tuinset volledig te beschermen tegen regen kun je ook kiezen voor een op-maat-gemaakte hoes voor tuinset! Laten we eens kijken welke uit welke materialen je kunt kiezen.

1. Wicker

Wicker is momenteel een van de meest gebruikte materiaalsoort bij Tuinmeubelen. Wicker, ofwel Rotan, is gevlochten kunststof. Door dit vlechtwerk strak om een (vaak aluminium) frame te vlechten ontstaat er een comfortabel oppervlak. Deze is ook nog eens makkelijk in onderhoud.

Loungeset Yate

3 soorten Wicker:

Wicker is over het algemeen onder te verdelen in 3 soorten:

  1. Rond Wicker (Goed, relatief duur)
  2. Half Rond Wicker (Prima, normaal geprijst)
  3. Plat Wicker (Matig, goedkoop)

Wij geven bij onze tuinmeubelen altijd aan welke soort wicker er gebruikt is. De dikte van de draad is overigens niet van invloed op de kwaliteit. Dat is puur decoratief.

houten tuinmeubelen

2. Teakhout

Naast teak zijn er géén houtsoorten die wij kunnen adviseren als materiaal voor uw tuinmeubel. Dit is de enige houtsoort die na een periode van regen en droogte niet scheurt.

U kiest een teak tuinset of tuinbank vooral voor de prachtige, natuurlijke uitstraling. Tuinmeubelen van dit materiaal hebben namelijk meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld Wicker. Gebruik hiervoor 4x per jaar een teakprotector. Meer informatie over het beschermen van je houten tuinset vindt je hier!

Het voordeel van een teakhouten Tuinset is dat het materiaal tegen een stootje kan. Waar Wicker snel scheurt of loslaat is teakhout erg sterk.